Care a fost evolutia ?

retul locuintelor in 2021: pretul imobilelor noi s-a majorat cu 6,8%.

Media pretului solicitat de catre proprietarii de apartamente si case a crescut cu 2,2% in trimestrul I al acestui an, comparativ cu anul trecut, arata o analiza recent puplicata. Pe de alta parte, pretul imibilelor deja construit (vechi) a scazut cu pana la 0,5-1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Comparativ cu alti ani, in special cu anul 2020, datele preluate din piata, reflecta o scadere in cele mai mari orase ale tarii. De exemplu, cea mai mare scadere al numarului potentialilor clienti a fost in Constanta, dar nici Cluj-Napoca sau Iasi nu stau mai bine! In Bucuresti, lucrurile stau mult mai bine, aici cererea a fost cu 5%.

ANCPI a publicat datele prin care constatam ca in primul trimestru al anului curent, au fost tranzactionate peste 160.000 de locuinte, comparativ cu 133.000 anul trecut.

Preturile in zona Bucuresti-Herastrau, s-au majorat cu pana la 1-2% fata de anul trecut depasind 2700€/mp.

Aici, timpul necesar pentru tranzactionarea unui bun imobiliar a ajuns la o medie de 38 de zile calendaristice.

Uitandu-ne la procentajul de negociere, un alt aspect foarte important in tranzactionari, putem spune ca Bucurestiul este fruntas, deoarece aici s-au inregistrat cresteri cu pana la 3%, fata de orase precum Iasi sau Timisoara unde acest indice a scazut.

Sursa Hotnews.ro

Join our newsletter

Volutpat vel turpis nulla lorem sed semper. Aliquam sagittis sem libero viverra vehicula nullam ut nisl.

Leave A Comment